بررسی اولیه دوربین عکاسی Nikon D810
دو سال پس از اینکه شرکت نیکون با دوربین های عکاسی Nikon D800 و Nikon D800E بارزلوشن 36 مگا پیکسل بازار دوربین های عکاسی DSLR حرفه ای را به لرزه در آورد حال این شرکت دوربین های سری D800 خود را با معرفی دوربین جدید نیکون Nikon D810 تقویت کرده است. این دوربین جدید جایگزین هر دو مدل قبل شده است و با قیمتی در حدود 3300 دلار عرضه خواهد شد که تقریبا هم قیمت مدل D800E و کمی گران تر از مدل D800 است. اما چرا قیمت این دوربین جدید بیشتر شبیه به مدل D800E است؟ دوربین دیجیتال نیکون Nikon D810 ترفند حذف فیلتر پایین گذر اپتیکال ( که به آن فیلتر ضد دندانه دار شدن تصویر نیز گفته می شود ) را با حذف کامل این فیلتر یک گام فراتر می برد، که این اقدام باید منجر به دوربینی شود که نسبت به هر دو مدل رزلوشن بالاتری ایجاد می کند.
علاوه بر حذف این فیلتر پایین گذر، دوربین نیکون Nikon D810 به هیچ وجه طراحی مجدد دو دوربین D800 و D800E نیست، و چندین تغییر اصلی باعث شده اند این مدل جدید توانمندی بیشتری نسبت به مدل های قبلی داشته باشد. این دوربین جدید الزاما دوربینی نیست که لزم باشد دوربین های D800 و D800E خود را برای خرید آن بفروشید، اما اگر برای اولین بار می خواهید یکی از این سه مدل بخرید، دوربین عکاسی نیکون Nikon D810 قطا از دو مدل قبلی بهتر استف دست کم بر روی کاغذ. در راستای فلسفه کلی شرکت نیکون، برخی از ارتقاء های ایجاد شده در مدل Nikon D4S به دوربین نیکون Nikon D810 راه یافته اند و بویژه فیلمبردار ها باید از چند ویژگی که به مجموعه ویژگی های فیلمبرداری این مدل جدید اضافه شده است خوشحال باشند. سایر تغییرات مثبت در این مدل جدید عبارتند از یک مکانیسم شاتر و آینه باز طراحی شده برای کاهش لرزش کاهش دهده رزلوشن در اثر فعال شدن شاتر، و یک حالت S-Raw ضبط خام رزلوشن پایین ( که مدت های زیادی است کاربران دوربین های نیکون به دنبال این ویژگی بودند ).
ویزگی ها و مشخصات اصلی دوربین عکاسی نیکون Nikon D810
- سنسور تصویر فول فریم 36.3 مگا پیکسل فاقد فیلتر پایین گذر اپتیکال (معروف به فیلتر AA یا ضد دندانه دار شدن تصویر )
- ISO 64-12800 قابل گسترش تا ISO 32-51,200)
- شاتر الکترونیکی پرده اول و مکگانیسم آینه باز طراحی شده
- حالت Raw 9 مگا پیکسل جدید RAW Size S
- پردازشگر تصویر Expeed 4
- حداکثر سرعت عکسبرداری پیوسته 5 فریم در ثانیه در حالت FX و 7 فریم در ثانیه در حالت کراپ DX
- صفحه نمایش LCD3.2 اینچ از نوع RGBW با رزلوشن 1229 کیلو پیکسل
- چشمی OLED
- سیستم تشخیص صحنه ارتقاء یافته که در حالت OVF امکان تشخیص چهره را فراهم م یکند.
- سیستم فوکوس خودکار 51 نقطه با حالت Group Area AF جدید ( اقتباس شده از مدل D4S
- حالت Picture Control فلت (Flat) جدید ( برای فیلم سازان
- امکان استفاده از ISO خودکار در حالت نوردهی دستی
- نوارهای گوره خری برای چک کردن فوکوس در حالت فیلمبرداری
- خروجی HDMI غیر فشرده به همراه ضبط همزمان بر روی کارت حافظه
- میکروفن استریو داخلی
دوربین نیکون Nikon D810، ترکیبی از دو مدل D800 و D800E؟
ما در آزمایش های خود دریافتیم که تفاوت عملی در باز تولید جزئیات خام بین دو دوربین D800 و D800E بسیار کم است، به غیر از موارد بسیار نادری - بویژه، عکسبرداری با سرعت شاتر پایین در دیافراگم های بالا با لنزهای نخست در حالتی که دوربین بر روی سه پایه نصب باشد. بنابراین، اگر قرار باشد این دو مدل در قالب یم دوربین با یکدیگر ترکیب شوند، منطقی به نظر می آید که آن تک مدل بالترین رزلوشن ممکن را فراهم کند. ما تنها امیدواریم شرکت نیکون به همان اندازه که کیفیت تصویر مدل D800E را نسبت به مدل D800 ارتقاء داده بود، کیفیت تصویر دوربین عکاسی دیجیتال نیکون Nikon D810 را نیز ارتقاء داده باشد. برای برخی ممکن است هنوز جای سوال باشد که چرا دو سال گذشته شرکت نیکون دو مدل D800 و D800E را به عنوان دو مدل جدا عرضه کرد. نظر ما در ابتدا این بود که مدل D800E مزیت های بهتری دارد، اما اگر نخواهید خیلی مته به خشاش بگذارید مدل D800 نیز کاملا کارایی رضایت بخشی دارد و البته ارزان تر است. شاید حالا شرکت نیکون پس از دو موفقیت با مدل D7100 و D5300 برای حذف فیلتر پایین گذر از دوربین های رزلوشن بالای خود اعتماد به نفس بیشتری پیدا کرده است - البته این امر طبیعتا با ریسک افزایش پدید مویر بیش از چیزی که دردو مدل D800 و D800E انتظار می رود همراه است.
مقایسه مشخصات دوربین نیکون D810 با مدل های D800 و D800E
- سنسور تصویر CMOS فول فریم 36.3 مگا پیکسل فاقد فیلتر AA در مدل D800E این فیلتر کاملا حذف نشده است
- حداکثر سرعت 5 فریم در ثانیه در عکسبرداری پیوسته در فرمت FX ( در مقابل 4 فریم در ثانیه در مدل های D800 و D800E )
- حالت جدید Group Area AF ( 5 نقطه AF می توانند با هم عمل کنند )
- شاتر الکتورنیکی پرده اول جدید و متوازن کننده ترتیب سنج آینه برای کاهش ارتعاش
- گزینه نور سنجی «هایلات متمرکز» ( برای حفظ جزئیات هایلات در صحنه های کنتراست بالا )
- ضبط فیلم 1080/60p با میکروفن استریو داخلی ( در مقابل 1080/30p با میکروفن مونو )
- صفحه نمایش LCD3.2 اینچ از نوع RGBW با رزلوشن 1229 کیلو پیکسل ( در مقابل 3.2 اینچ از نوع RGB با رزلوشن 921 کیلو پیکسل )
- امکان استفاده از ویژگی Power Aperture دیافراگم برقی به هنگام ضبط فیلم بر روی کارت حافظه SD/CF ( در مقابل امکان استفاده از آن تنها در حالت اشتفاده از HDMI )
- امکان ضبط همزمان بر روی کارت حافظه در حالت خروج فیلم از طریق HDMI
- عکسبرداری پیوسته نامحدود ( قبلا محدود به 100 فریم
ویژگی های جدید دوربین عکاسی Nikon D810
دوربین نیکون Nikon D810 بدون شک ارتقاء متوسطی نسبت به مدل های D800 و D800E است، اما نادیده گرفتن تغییراتی که شرکت نیکون در این دوربین عکاسی جدید ایجاد کرده است اشتباه بزرگی است. دوربین عکاسی نیکون Nikon D810 مسائل و مشکلات برجسته ای که ما در استفاده طولانی مدت از مدل های قبلی تجربه کرده ایم را بر طرف کرده است و ویژگی های قابل ذکر خوبی به آنها اضافه کرده است، بویژه در فیلمبرداری و برای کاربرانی که بیشتر اهل گرفتن فیلم هستند. در زیر به برخی از بر جسته ترین موارد این تغییرات می پردازیم.
حذف فیلتر پایین گذر اپتیکال و ISO 64
سنسور فول فریم 36.3 مگاپیکسل دوربین دیجیتال نیکون Nikon D810 دقیقاً همان سنسوری نیست که در دو مدل D800 وD800E استفاده شده است (شرکت نیکون تغییراتی را در آرایش میکرولنزها ایجاد کرده است که میزان حساسیت به نور سنسور تصویر را کمی افزایش داده است) و این سنسور جدید فاقد فیلتر پایین گذر اپتیکال (فیلتر ضد دندانه دار شدن تصویر) است. این امر بر خلاف مدل D800E است که در آن امکان «لغو کردن» تاثیر فیلتر پایین گذر اپتیکال وجود داشت. در تئوری دوربین عکاسی جدید نیکون Nikon D810 نسبت به مدل D800E قدرت تفکیک جزئیات بالاتری را فراهم می کند، اما احتمالاً تنها در شرایط محدودی. حساسیت ISO «پایه» 64 برای همه عکاسانی که دوست دارند چه در هنگام عکاسی و چه در فیلمبرداری با عمق میدان محدود با زاویه های واید کار کنند خبر خوبی است، و در برخی از شرایط نیاز به استفاده از فیلترهای NDیا تراکم خنثی را کاهش می دهد. توجه داشته باشید کهISO 64 یک «پایه و مبنای» واقعی و استاندارد است – باعث کاهش شدید دامنه پویایی نمی شود. اگر حتی به حساسیت پایین تری نیاز داشته باشد، می توانید با فعال کردن گسترش ISO میزان حساسیت را تا ISO 32 کاهش دهید (اما مقداری از دامنه پویایی هایلات را از دست می دهید).
شرکت نیکون ادعا می کند سنسور تصویر دوربین نیکون D810 یک سنسور تصویر «جدید» است اما این سنسور به احتمال زیاد نسخه ارتقاء یافته سنسوری است که در دو مدل D800 و D800E و دوربین Sony A7R شاهد بودیم . دوربین عکاسی نیکون D810 نیز مثل دوربین Sony A7R برای افزایش رزلوشن تا حد امکان فاقد فیلتر پایین گذر اپتیکال است.
شاتر پرده اول الکترونیکی و مکانیسم آینه باز طراحی شده
هنگامی که مدل های D800 و D800E را آزمایش کردیم متوجه شدیم در برخی از سرعت های شاتر برای جلوگیری از ارتعاش و لرزش ناشی از آینه و شاتر دوربین تنها کافی نیست میزان رزلوشن تصویر را کاهش دهیم و لازم است اقدامات دیگری نیز صورت گیرد. این امر برای دوربینی با چنین رزلوشن بالایی طبیعی است و ما با سایر دوربین DSLR و دارای لنز قابل تعویض نیز همین مشکل را داشته ایم (مثلا دوربین Sony A7R).
شرکت نیکون برای کاهش این مسئله در دوربین دیجیتال نیکون Nikon D810 دو تغییر ایجاد کرده است. یک شاتر پرده اول الکترونیکی به این دوربین اضافه شده است که این امر نیاز به حرکت دادن پرده شاتر در ابتدای یک نوردهی را از بین می برد، و مکانیسم توازن آینه نیز مجدداً طراحی شده است. ما هنوز نمی دانیم این ویژگی چه مقدار تفاوت عملی ایجاد می کند، اما با فرض اینکه تاثیر مثبتی دارد، این ویژگی از آن دست اطلاعات جزئی است که برخی از عکاسان (بویژه عکاسانی که به عکاسی ماکرو و منظره علاقه دارند) از آن استقبال می کنند.
موتور پردازش Expeed 4
پردازشگر Expeed 4 جدیدترین نسخه ASIC (مدار مجتمع با کاربرد ویژه) شرکت نیکون «مغز» دیجیتالی دوربین دیجیتال نیکون D810 است.
شرکت نیکون ادعا می کند ASIC جدید دوربین نیکون D810 امکان سرعت پردازش هایی تقریباً 30% سریعتر را فراهم می کند و همچنین بر روی 25% افزایش در حداکثر فریم ریت (حداکثر سرعت در عکسبرداری پیوسته) از 4 فریم در ثانیه به 5 فریم در ثانیه در رزلوشن کامل تاثیر گذار است.
حالت Group-area AF
ویژگی Group-area AF یا فوکوس ناحیه گروهی برای اولین بار در دوربین عکاسی پیشرو Nikon D4S مورد استفاده قرار گرفت. در این حالت، دوربین با استفاده از یک گروه متشکل از 5 نقطه فوکوس که توسط کاربر انتخاب می شوند (نقطه فوکوس مرکزی هنگامی که نقاط فوکوس Group-area AF نمایش داده می شوند نشان داده نمی شود) فوکوس می کند. این امر ریسک و احتمال اینکه دوربین به جای فوکوس بر روی سوژه اصلی بر روی پس زمینه فوکوس کند را کاهش می دهد. اگر در حالت فوکوس AF-S چهره ها تشخیص داده شوند، دوربین اولویت را به آنها می دهد، و هنگامی که هیچ چهره ای در فریم وجود نداشته باشد، بر روی نزدیک ترین سوژه به دوربین فوکوس می کند.
ویژگی نورسنجی هایلایت متمرکز و Raw Size S
سیستم نورسنجی هایلایتمتمرکز با هدف عکاسان تئاتر و موسیقی زنده برای جهت دادن به نوردهی ها برای حفظ جزئیات در مناطق روشن برای اجتناب از سرچینی و حذف هایلایت طراحی شده است. این امر در برخی از شرایط منجر به نوردهی کم کلی تون های میانی می شود، اما اگر سنسور تصویر دوربین عکاسی دیجیتال نیکون Nikon D810 نیز مثل مدل های قبلی آستانه نویز (کف نویز) پایینی داشته باشد (که احتمالا دارد) بالا بردن کیفیت مناطق سایه و تون میانی پس از تولید عکس با کمترین ریسک و احتمال افزایش نویز در تصویر همراه خواهد بود- البته اگر با حالت Raw عکاسی کنید.
حال که از حالت و فرمت Raw سخن به میان آمد، ویژگی Raw Size S یک حالت Raw یا خام غیر فشرده 12 بیتی با رزلوشن پایین است که خروجی آن 9 مگاپیکسل است. این میزان رزلوشن برای بسیاری از سناریوها و سوژه های عکاسی کاملاً کافی است، وعکاسان حرفه ای ممکن است هنگام عکاسی مثلاً در رویدادهای زنده که در آنها پایین بودن سایز فایل به هنگام انتقال تصاویر کابردی تر است گزینه رزلوشن پایین تری را ترجیح بدهند. مدت های زیادی بود که کاربران دوربین های عکاسی Nikon به دنبال این ویژگی بودند.
حالت فیلمبرداری 1080/60p، حالت Flat Picture Control، نوارهای گوره خری و سایر ویژگی های جدید در فیلمبرداری
شرکت نیکون ظاهراً به این نتیجه رسیده است که زمان برای فیلمبرداری با کیفیت 4k مناسب نیست، اما با این حال مجموعه ویژگی های دوربین دیجیتال نیکون D810 در فیلمبرداری را با اضافه کردن یک حالت ضبط 60p و همچنین ضبط صدای استریو داخلی، یک گزینه نوارهای گوره خری برای چک کردن هایلایت ها و یک حالت Flat Picture Control جدید ارتقاء داده است. این ویژگی آخر را می توان هم بر روی عکس ها و هم بر روی فیلم ها اعمال کرد اما در واقع برای آن دسته از فیلمبردارانی طراحی شده است که از فیلم های خود بالاترین میزان دامنه پویایی ممکن را می خواهند تا آزادی عمل بیشتری برای اصلاحات پس از تولید فراهم کند. مدل های D800 و D800E (به همراه سایر دوربین های DSLR شرکت نیکون) در حال حاصر گزینه اعمال حالت های Picture Control ایجاد شده توسط کاربر را دارند، اما اضافه شدن یک گزینه از پیش تنظیم و تعیین شده با سهولت کار می شود.
ISO خودکار در حالت نوردهی دستی برای فیلمبرداری
اینکه اجازه بدهید دوربین حساسیت ISO را بطور خودکار تنظیم کند تنها به هنگام عکسبرداری در حالت های AE مفید نیست. این ویژگی هنگامی که بر روی سرعت شاتر و دیافراگم کنترل دستی کامل دارید نیز مفید است.
حال دوربین نیکون D810 هم در فیلمبرداری و هم در عکاسی امکان استفاده از حساسیت ISO خودکار را فراهم می کند.
این روزها ISO در دوربین های دیجیتالی حرفه ای به همراه دیافراگم و شرعت شاتر سومین متغییر نوردهی محسوب می شود. ویژگی ISO خودکار برای عکاسی عمومی در حالت های AE ویژگی مناسبی است که باعث کاهش اتلاف زمان می شود، اما هنگام کار در حالت دستی نیز مفید است. حال دوربین عکاسی دیجیتال نیکون Nikon D810 در حالت فیلمبرداری نمای زنده و همچنین گرفتن عکس امکان کنترل ISO بطور خودکار را فراهم می کند که این امکان را برای فیلمبرداران فراهم می کند هنگام کار به صورت دستی در نور متغییر سطح روشنایی ثابتی را حفظ کنند.
بدنه و طراحی دوربین عکاسی Nikon D810
به لحاظ ویژگی های ارگونومیک، دوربین عکاسی نیکون Nikon D810 به دو مدل D800 و D800E (که هر دوی این مدل ها به لحاظ کارکرد کاملاً یکسان هستند) بسیار نزدیک است.
قالب دستگیره دوربین نیکون Nikon D810 کمی تغییر کرده است. دستگیره دوربین نسبت به مدل های D800 و D800E عمیق تر و کمی باریک تر است که باعث می شود به هنگام گرفتن در دست نسبت به این دو مدل قدیمی تر متفاوت باشد (البته نه بهتر است و نه بدتر)، و سوئیچ تاگل انتخاب AF در جلوی دوربین در اطراف دهانه لنز در هاب خود دارای یک پوش باتن (یا دکمه فشاری) آجدار است. در پشت دوربین، یک دکمه «i» جدید پایین سمت راست LCD وجود دارد و پیچ انتخاب حالت نور سنجی (اندازه گیری) حذف شده است و نورسنجی به خوش کنترل بالا سمت چپ منتقل شده است. «BKT» از این کنترل جدا شده است و بر روی یک دکمه اختصاصی در جلوی دوربین زیر محفظه فلاش قرار گرفته است.
میزان درزبندی دوربین عکاسی D810 در مقابل نفوذ هوا به داخل دوربین مثل مدل D800 است، که به این معنی است که تمام درزها و نقاط کنترل اصلی آن در برابر نفوذ آب و گرد و خاک درزبندی و واشر بندی شده اند. این دوربین احتمالاً به اندازه مدل Nikon D4S مقاوم نیست اما تاب تحمل استفاده حرفه ای را دارد.
بر خلاف این تغییرات، دوربین دیجیتال Nikon D810 تقریباً همان حال و هوایی را دارد که ما پس از استفاده از مدل های D800 و D800E انتظار داریم. این دوربین یک DSLR مقاوم و سنگین است که به اندازه ای مقاوم و مستحکم به نظر می رسد که باید با قیمت 3300 دلار به نظر برسد، بدون هیچ «صدای اضافه» یا لقی در هیچ یک از نقاط کنترل میزان درزبندی این دوربین برابر با مدل های D800 و D800E است و چنین درزبندی ای ما پس از استفاده طولانی با آن دو مدل قدیمی هیچ ترسی نداریم که با دوربین D810 در باد و باران کار کنیم.
دوربین عکاسی نیکون Nikon D810 در دست
دوربین عکاسی حرفه ای نیکون D810 حتی بدون دستگیره دوربین گوشت داری است. دست هایی که در این عکس مشاهده می کنید، دستان یکی از نویسندگان ماست و نگه داشتن دوربین حرفه ای نیکون Nikon D810 به مدت چند ثانیه در این وضعیت ها کمی برای او ایجاد ناراحتی کرد، حتی با لنز نسبتاً سبک 58mm که بر روی دوربین بسته شده بود. البته این شخص مچ خیلی قوی ای ندارد اما با این حال، اگر به یک DSLR یا ILC کوچکتر عادت داشته باشید، دوربین Nikon D810 برای شما سنگین به نظر خواهد آمد.
چشمی دوربین عکاسی Nikon D810
دوربین عکاسی Nikon D810 چشمی خود را از دو مدل قبلی D800 گرفته است، اما برای افزایش وضوح پوشش هایی بر روی سطوح شیشه ای آن اضافه شده اند. بزرگنمایی 0.7x آن برای کلاس خود کاملاً معمولی و رایج است و چنانچه از نمودار زیر مشاهده می کنید این چشمی در مقایسه با DSLR های حرفه ای گران قیمت تر یکی از بزرگترین و خوب ترین چشمی ها را فراهم می کند.
اجزاء بدنه دوربین دیجیتال نیکون Nikon D810
1- سنسور تصویر CMOS36.3 مگاپیکسل دوربین عکاسی نیکون D810 تاکنون بیشترین تعداد پیسکل را در بین DSLR های فرمت غیر متوسسط (فول فریم) که هم اکنون در بازار وجود دارند دارد، و فاقد فیلتر پایین گذر اپتیکال است.
گستره ISO در این مدل جدید کمی وسیع تر از دو مدل قبلی D800 و D800E است و برابر با 64-12800 است که تا ISO 32-51200 (معادل) نیز قابل گسترش است.
2- فلاش داخلی دوربین دیجیتال نیکون D810 می تواند به عنوان یک چکاننده بی سیم برای حداکثر تا 2 گروه از فلاش های خارجی اسپیدلایت شرکت نیکون عمل کند.
3- دوربین عکاسی دیجیتال نیکون Nikon D810 دارای یک دکمه ضبط فیلم مستقیم ( با یک نقطه قرمز رنگ بر روی آن) برای شروع سریع ضبط فیلم است. این دکمه تنها زمانی فعال است که سوئیچ نمای زنده یا Live View در پشت دوربین بر روی وضعیت فیلمبرداری باشد. این دکمه در طول گرفتن عکس هیچ کاری انجام نمی دهد.
4- پیچ حالت درایو دوربین فول فریم نیکون Nikon D810 بر روی خود دارای گزینه های عکسبرداری پیوسته سرعت پایین و سرعت بالای پیشرفته، همچنین یک حالت «Quite» یا بی صدا تک شات، تایمر خودکار و قفل آینه است. یک قفل از چرخش تصادفی این پیچ جلوگیری می کند.
5- دو دکمه کاربردی (Fn) در جلوی دوربین را می توان برای انجام دادن دامنه وسیعی از وظایف، از جمله پیش نمایش عمق میدان اپتیکال و فعال کردن یک افق الکترونیکی بر روی صفحه نمایش / داخل چشمی، برنامه ریزی کرد.
همچنین این دو دکمه را می توان برای فراهم کردن کنترل مستقیم تنظیم دیافراگم (در گام های 1.8 EV) در حالت فیلمبرداری تنظیم کرد.
6- کنترل نمای زنده دوربین عکاسی نیکون D810 برای یک Nikon DSRL حرفه ای استاندارد است. در حالت فیلمبرداری نما بر روی LCD دوربین برای ارائه پیش نمایش از میدان دیدی که در طول فیلمبرداری به تصویر کشیده می شود، برش می خورد، دکمه LV در هاب این سوئیچ نمای زنده را فعال می کند.
7- دو میکروفن نصب شده در جلوی دوربین به هنگام گرفتن فیلم امکان ضبط صدای استریو را فراهم می کنند. این تصویر پورت میکروفن در سمت چپ دوربین را نشان می دهد و برای جداسازی استریویک پورت دیگر در طرف دیگر لنز وجود دارد.
8- دوربین عکاسی دیجیتال نیکون D810 مجهز به یک سلکتور حالت AF در پایین سمت چپ دهانه لنز (با قرار داشتن دوربین رو به جلو) است که بین فوکوس دستی و خودکار سوئیچ می کند. یک دکمه در هاب این سلکتور (که حالا آجدار شده است) یک منوی متنی را بر روی LCD بالای دوربین نمایش می دهد و این امکان را برای شما فراهم می کند از بین حالت های فوکوس خودکار موجود انتخاب کنید.
9- دوربین عکاسی Nikon D810 برای کارت های SD و CF دارای دو خشاب کارت حافظه است، همراه با امکان ضبط همزمان بر روی هر دو کارت و همچنین سرریز ضبط یا جداسازی JPEG/Raw یا عکس / فیلم
10- باطری همراه دوربین عکاسی Nikon D810 همان باطری EN-EL15 بکار رفته در دو مدل D800E و D800 است.
دوربین با هر شارژ می تواند 1200 شات را بگیرد؛ اما بدون استفاده از فلاش انرژی باطری به ادعادی شرکت نیکون برای بیش از 3000 عکاس کافی است.
11- دوربین دیجیتال نیکون Nikon D810 را می توان با باطری های قلمی نیز تغذیه کرد و همچنین باطری EN-EL18 که به همراه مدل D4S عرضه می شود. البته برای این کار گریپ باطری اختیاری MB-D12 است.
این گریپ این امکان را برای دوربین فراهم می کند در حالت DX با حداکثر 7 فریم در ثانیه عکسبرداری کند؛ بدون آن با 6 فریم در ثانیه.
12- به ادعای شرکت نیکون منشور شیشه ای (چشمی) حالا دارای پوشش های ارتقاء یافته ای برای عبور نور است. ما فرصت آزمایش دوربین Nikon D810 در کنار دو مدل D800E و D800 را نداشتیم، اما کنجکاویم بدانیم این ویژگی تا چه اندازه تفاوت مشهود ایجاد می کند.
کنترل ها و نحوه کار با دوربین نیکون Nikon D810
بالای دوربین
دوربین عکاسی دیجیتال نیکون Nikon D810 در صفحه بالا کم و بیش یک DSLRNikon حرفه ای رایج و متعارف است. تنها تغییر قابل ملاحظه در مقایسه با D800E و D800 موقعیت جدید کنترل انتخاب نورسنجی است، که به خوشه دکمه های بالای پیچ حالت درایو در سمت چپ این تصویر منتقل شده است. یک سوئیچ خاموش / روشن اطراف دکمه شاتر را احاطه کرده است و در آخرین وضعیت این سوئیچ سه وضعیت یک تنظیم و گزینه «چراغ» وجود دارد که در حالت پیش فرض LCD بالای دوربین را در شرایط کم نور روشن می کند.
پشت دوربین
شرکت نیکون در کل تغییرات زیاد و ریشه ای در نحوه کارکرد DSLR های حرفه ای خود ایجاد نمی کند، و دوربین عکاسی حرفه ای نیکون Nikon D810 برای هر کسی که با یک مدل D800 یا D800E کار کرده باشد بلافاصله آشنا به نظر می رسد. تنها تغییرات قابل ملاحظه حذف سوئیچ انتخاب حالت نورسنجی از دکمه AE-L/AF-L و اضافه شدن یک دکمه «i» جدید است که نمایش Info یا اطلاعات بر روی LCD عقب دوربین دیجیتال نیکون Nikon D810 را فعال می کند.
کنترل های سمت چپ
اگر بخواهیم درباره کار کردن با دوربین در شرایط نور کم صحبت کنیم، اشاره به این مطلب خالی از لطف نیست که در دوربین نیکون D810 در پشت دکمه ها و کنترل ها همانند دو دوربین پیشرو Nikon D4 و Nikon D4S چراغ تعبیه نشده است. این امر نکته خیلی مهمی نیست و جای تعجب زیادی ندارد (دو مدل D4 و D4S دوربین هایی هستند که بویوژه برای کارکردن در نور بسیار کم طراحی شده اند)، اما این ویژگی ای است که ما آن را خیلی دوست داریم، و آرزو می کنیم راه خود را به سمت دوربین های سطح پایین تر شرکت نیکون نیز پیدا کند.
در تصویر بالا می توانید پیچ حالت درایو قابل قفل دوربین عکاسی نیون D810 را مشاهده کنید، که در بالا آن خوشه کنترل ها و دکمه های کیفیت تصویر، حالت نور سنجی،ISO،و توازن نور سفید قرار گرفته اند. در سمت راست چشمی اپتیکال قرار دارد و سوئیچ کوچکی که در وضعیت ساعت 10 آن قرار دارد یک پرده برای مسدود کردن چشمی است تا نورهای مزاحم در طول نوردهی های بسیار طولانی آسیبی به چشمی وارد نکنند. کاپ چشمی گرد دوربین دیجیتال نیکون D810 را می توان باز کرد و به جای آن لوازم های جانبی نصب کرد، از جمله یک کاپ لاستیکی عمیق و یک بزرگ کننده (ذره بین).
کنترل های سمت راست
در این عکس نگاه دقیق تر و نزدیکتری به کنترل های سمت راست در بالا و پشت دوربین دیجیتال نیکون D810 را مشاهده می کنید. در این نما به وضوح می توانید کنترل های باز طراحی شده و قالب ریزی شده AE-L/AF-L، و AF-ON را ببینید، که بر روی یک «طاقچه» کاملاً مشخص درست در سمت راست چشمی دوربین قرار گرفته اند. سلکتور حالت نور سنجی ویژگی ای در دو مدل D800E و D800 بود که در این دوربین جدید به کلی حذف شده است. در سمت راست این نقطه کنترل پیچ تنظیم عقبی دوربین عکاسی نیکون D810 قرار گرفته است، که به همراه پیچ تنظیم جلوی دوربین کار می کند که در بالای دستگیره درست زیر سوئیچ خاموش / روشن قرار گرفته است. این دو پیچ کنترل فاصل اصلی برای تنظیم کردن تنظیمات نوردهی و بی شمار کاربرد دیگر نظیر انتخاب های منو و ورق زدن تصاویر است.
LCD بالا دوربین عکاسی دیجیتال نیکون D810 نیز نقش یک مرجع سریع برای تنظیمات اصلی نوردهی و عکسبرداری از جمله حالت عکاسی، حالت درایو، کیفیت تصویر و عمر باطری و سایر پارامترها را ایفا می کند.
نتیجه گیری اولیه
دوربین نیکون D810 در کل دوربینی نیست که بتوان آن را یک دوربین خارق العاده توصیف کرد. اما این به این معنی نیست که دوربین بسیار خوبی نیست. براساس تجربه ای که با مدل های قبل از این دوربین داشته ایم انتظار می رود این دوربین جدید نیز قادر به ارائه نتایج عالی و بسیار خوبی باشد.
دوربین عکاسی نیکون D810 در نگاه اول چندان دوربین هیجان انگیزی نیست، این امر به این دلیل است این دوربین گام رو به جلوی بلندی را ارائه نمی کند. دو مدل D800E و D800 هنگام عرضه به بازار برای اولین بار به دلیل رزلوشن بالای خود هیجان زیادی را ایجاد کردند. با وجودی که این بار با این مدل جدید هیجان زیادی برانگیخته نشده است، دوربین دیجیتال نیکون D810 ترکیب منسجمی از ایده اولیه هر دو مدل قبلی است که از تک تک آنها در کل محصول بهتری است. اما آیا باید دوربین D800 یا D800E را برای خرید دوربین جدید نیکون Nikon D810 بفروشید؟ احتمالاً نه. اما اگر قصد دارید کار خود را از دوربین D700 یا دوربین های DSLR شرکت نیکون با فرمت DX ارتقا دهید، در این صورت دوربین Nikon D810 بهتر از دو مدل پیش از خود است و همچنین رقیب سر سخت تری برای دوربین عکاسی Canon EOS 5D Mark III – بویژه به لحالظ فوکوس خودکار- می باشد.
با نگاه به لیست مشخصات دوربین عکاسی Nikon D810 مشخص است که شرکت نیکون توجه خاصی به نیازهای آن دسته از کاربران خود دارد که از دوربین عکاسی خود به شکل جدی ای برای گرفتن فیلم استفاده می کنند. درست است که دوربین عکاسی Nikon D810 فیلم های 4K ضبط نمی کند، اما در حال حاضر احتمالا نیازی به این کار نیست. این دوربین دارای یک حالت Flat Picture Control جدید است که به ادعای شرکت ویژه فیلمبرداران طراحی شده است و از سوی دیگر ویژگی هایی نظیر نوارهای گوره خری برای چک کردن هایلات های سوخته است.
برای ما بهترین تغییر در دوربین عکاسی دیجیتال نیکون D810 نسبت به مدل های D800E وD800 در داخل آن قرار دارد - شاتر پرده اول الکترونیکی و متوازن کننده آینه باز طراحی شده. این ارتقاء از آن دسته پیشرفت ها و ارتقاء هایی نیست که تیتر اول کاتالوگ اکثر دوربین ها شود، اما این تغییر بصورت بالقوه تغییر بسیار مهمی است. اگر شما برای گرفتن نتایج بدون لرزش از دو مدل D800 و D800E برای عکاسی کلوزآپ یا بر روی سه پایه مشکل داشتید، هر چیزی که به این امر کمک کند را با جان و دل می پذیرید. این تغییر جدید دوربین نیکون D810 به ادعای شرکت کمک بزرگی به کاهش ارتعاش و لرزش در این نوع عکاسی ها می کند.
منبع:www.PARSCANON.com
|